2011. június 13., hétfő

A nagy számok törvénye és a kudarc megélése


Egy kis kitérő az időben...azon gondolkozom, meddig menjek vissza.
Talán elég a gyermekkorunkig: sokunkat rosszul neveltek.
Hiába szülő valaki, attól még nem tudja automatikusan a dolgát, legkevésbé a gyermeke lelki életét.
Ezt tanulni kell...nagycsaládtól, bölcs emberektől (itt nem lexikális tudásra vagy professzorokra értem!), pszihológustól vagy szakkönyvekből (mindenképpen olyanokból, amik a kötődő gyereknevelést és a hosszan tartó szoptatást tartjak fő iránynak!!!).
Hogy jön mindez a Te álláskeresésedhez?!
A folytonos kudarc élményeid miatt!
Pontosabban ahogyan azokat megéled, mert ezt pl. nem jól tanították meg neked a szüleid ( a kevés kivételnek minden tiszteletem!!!).
Szerinted a kudarc rossz, hiba, bár ne is létezne...ugye, ugye?
Eltaláltam!
Gondold át :

a kudarc a sikerhez vezető út TERMÉSZETES velejárója, a kudarc ALKALOM, hogy tanulj, hogy bölcsebb legyél, hogy tökéletesítsd pl. álláskeresési módszereidet. Amelyik nem működik, nem hatékony, azt cseréld le!A kudarc ezekre figyelmeztet, segít, hogy állj meg egy pillanatra és GONDOLKODJ! A kudarc NEM ROSSZ és NEM HIBA! Mutass EGYETLEN embert aki még sosem hibázott, akit sosem ért kudarc. Még a legjobbaknál, a legsikeresebbeknél is bőven akad kudarc, csak ők ilyenkor nem adják fel, hanem még elszántabban küzdenek a céljukért, s épp ezért el is érik előbb-utóbb.Csak azt nem éri kudarc (de még ez sem biztos!!!) aki nem csinál semmit, de az meg milyen élet?!

A nagy számok törvénye pedig...ezt sose felejtsd el! Ne 1-ből 1-et akarj, ne légy telhetetlen!
A nagy számok törvénye a valószínűségszámítás egyik alapvető tétele. A törvény azt mondja ki, hogy egy kísérletet sokszor elvégezve az eredmények átlaga egyre közelebb lesz a várható értékhez. Vagyis pl álláskeresésre értve ez azt jelenti, hogy ha mondjuk 100 helyre elküldöd az önéletrajzodat, 10-ből visszahívnak és 1helyre be is kerülsz. Ha így kalkulálsz, nem fog csalódás érni, mert ez a realitás.Ez a VALÓSZÍNŰ.